Njemačka: Dva brata Afganistanca ubila svoju sestru zbog njenog zapadnjačkog načina života

Njemački tužitelji rekli su u utorak da su optužili dvojicu braće Afganistanaca zbog ubojstva njihove sestre, koju su navodno htjeli kazniti zbog njenog zapadnjačkog načina života.

Muškarci, u dobi od 26 i 22 godine i identificirani samo kao Sayed H. i Seyed H. u skladu s njemačkim pravilima o privatnosti, optuženi su da su 13. srpnja namamili svoju 34-godišnju sestru na sastanak u Berlinu, a zatim je ugušili i zadavili i prerezali joj vrat.

Tužitelji u glavnom gradu optužili su ih da su kasnije tog dana s njezinim tijelom u kovčegu odvezli se taksijem do željezničkog kolodvora, a zatim vlakom otputovali u Bavarsku i odvezli se do mjesta u blizini kuće starijeg brata, gdje su je pokopali.

U optužnici se navodi da su muškarci željeli kazniti svoju sestru „zbog njenog zapadno orijentiranog načina života, koji nije odgovarao njihovim arhaičnim predodžbama časti i morala i njihovoj slici o ženi”, navode tužitelji u priopćenju.

Tužitelji su posebno dodali da nisu bili spremni prihvatiti da se nakon nasilnih incidenata razvela od supruga za kojeg se udala kada je imala 16 godina i imala novu vezu. Dvojica braće su u pritvoru od 3. kolovoza.