Njemačka: Imigranti s antisemitskim stavovima biti će deportirani

Foto: Hannibal Hanschke / Reuters

Njemačka ima velikih problema s deportacijom odbijenih tražitelja azila, pa čak i onih koji su počinili teška kaznena djela, što zbog administrativnih zavrzlama, što zbog nedostatka političke volje. Ali zato, bilo koji novopridošli imigrant ako bude iskazivao antisemitske stavove, odmah će dobiti nogom u guzicu i biti poslan kući, obećali su predstavnici vladajućeg CDU-a Angele Merkel.

Oni koji odbacuju židovski oblik života u Njemačkoj ili dovode u pitanje pravo Izraela na postojanje, ne mogu imati mjesto u ovoj državi. Potpuno prihvaćanje židovskog života je kriterij za uspješnu integraciju“, stoji u dokumentu kojeg je djelomično objavio njemački Die Welt.

Stephan Harbarth, zamjenik predsjednika CDU/CSU parlamentarnih skupina izjavio je: „Moramo se rezolutno suprotstaviti antisemitizmu imigranata arapskog porijekla i onih iz afričkih zemalja.

Svakome tko promiče antisemitizam i odbacuje židovski život u Njemačkoj, mora biti jasno da za njega nema mjesta u Njemačkoj.

Val protuizraelskih prosvjeda zadesio je Berlin krajem godine nakon američkog prizanja Jeruzalema glavnim gradom Izraela.

Ususret prosvjedima njemačke vlasti poručile su da se novopridošle izbjeglice i imigranti moraju educirati o holokaustu kao bitnom dijelu njemačke povijesti.

Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier pritom je izjavio: „Odgovornost za holokaust ne staje na onima koji su se rodili nakon njega, pa tako se to odnosi i na imigrante. To uopće ne može doći u pitanje za nikog tko živi u Njemačkoj ili želi živjeti u njoj.

Ministar pravosuđa Heiko Mass poručio je da vlasti neće tolerirati nikakav oblik antisemitizma, uključujući i onaj uvozni kojeg sa sobom dovedu imigranti.