Njemačka: „Maloljetne izbjeglice“ divljale u prihvatnom centru jer nema – PlayStationa

Arhivska fotografija | © Getty

Nekoliko mladih Somalijaca u gradu Dargelütz u pokrajini Mecklenburg-West Pomerania uništilo je kuhinju i vlastite sobe tijekom divljanja u prihvatnom centru zbog nedostatka PlayStationa, piše Parzchimer Zeitung.

Četvorica somalijskih „mladića“ razdvojeni su te poslani u druge centre za „maloljetne imigrante bez pratnje“ nakon nasilnog divljanja i napada na osoblje u objektu, pri čemu je jedan 44-godišnji zaposlenik bio prisiljen zaključati se u svoj ured i pozvati policiju.

Somalijci su u Njemačkoj tek nepuna dva tjedna gdje su stigli nakon preseljenja iz skandinavskih zemalja prema Dublinskom sporazumu. Od spomenutog člana osoblja u centru tražili su da im osigura igraće konzole, više džeparca i preseljenje u veći grad.

Nakon odbijanja zahtjeva, Somalijci stari navodno između 15 i 17  godina podivljali su i uništili veći dio inventara u centru koji financiraju njemački porezni obveznici.

Upravitelj centra navodi kako je ovaj divljački čin došao kao iznenađenje, međutim, policija se ne slaže s tim i navodi kako su samo nekoliko dana ranije također morali intervenirati u istom prihvatnom centru  pri čemu je kod jednog sirijskog imigranta pronađeno više od 40 grama marihuane, a koji se potom nasilno opirao uhićenju.

Autor: Tribun