Gab, jedna od rijetkih društvenih mreža koje poštuju slobodu govora, mogla bi biti prisiljena blokirati pristup njemačkim korisnicima zbog inzistiranja njemačke vlade da cenzurira svoje korisnike, prema riječima izvršnog direktora i osnivača Andrewa Torbe.

U postu na platformi Gab, Torba je rekao kako im prijetnja od kazni i pravni pritisak njemačke vlade predstavljaju tri izbora: udovoljiti zahtjevima i cenzurirati korisnike platforme, upustiti se u dugotrajnu, skupu i vjerojatno uzaludnu pravnu borbu  njemačkom vladom ili prestati pružati usluge njemačkim korisnicima.

Nedavno nas je njemačka vlada odlučila prisiliti da se pridržavamo njihovih drakonskih zakona o cenzuri na internetu. Očito smo odbili to učiniti i sada nas napadaju s kaznama od nekoliko desetaka tisuća dolara i drugim sudskim postupcima. Naši odvjetnici obavijestili su nas da imamo tri mogućnosti:

1) Poštujte njemačke zakone o cenzuri i počnite cenzurirati sadržaj koji se njemačkoj vladi ne sviđa (što se neće dogoditi).

2) Ne poštujte njemačke zakone o cenzuri i borite se s državom Njemačkom (nikada više ne bih mogao napustiti SAD, dolazili bi na nas iz svih mogućih kutova kroz deplaformiranje koje sponzorira država, a i Bog zna što još).

3) Prestanite pružati ovu uslugu u Njemačkoj blokiranjem njemačkih IP adresa.

Dakle, očito vrlo teška odluka, ali ona koja se mora donijeti vrlo brzo. Htio sam sa svima biti otvoren po pitanju ovih zbivanja.