Njemačka nogometna reprezentacija kleči za crnačke rasiste i nosi ženske dresove

Njemačka nogometna reprezentacija ne samo da je kleknula prije utakmice protiv Engleske ovog tjedna, već je obukla i majice njemačke ženske reprezentacije kako bi promovirala žensko europsko prvenstvo.

Njemačka reprezentacija nosila je gornji dio dresa ženske momčadi u nastojanju da promovira turnir Europskog prvenstva, koji se ovog mjeseca održava u Engleskoj od 6. do 31. lipnja, a mnoge igračice u ženskoj momčadi pozdravile su taj potez.

Taj potez dolazi otprilike godinu dana nakon što je ženska reprezentacija nosila dresove njemačke muške reprezentacije tijekom utakmice protiv Čilea, prije početka prošlogodišnjeg muškog europskog prvenstva.

Njemačka muška reprezentacija također se pridružila engleskom muškom timu u klečanju u znak podrške pokretu Black Lives Matter (BLM) prije utakmice.

Gareth Southgate, trener engleske momčadi, rekao je da pozdravlja činjenicu da su njemački igrači također pokleknuli prije utakmice, rekavši: “Mi smo dvije nacije s ogromnim brojem državljana mješovitog naslijeđa i mislim da je to važno za sve, pa to pozdravljamo.”