Njemačka: Novinar dobio šest mjeseci uvjetne kazne zbog fotografije iz doba Trećeg Reicha

© Pinterest
© Pinterest

Zakoni protiv govora mržnje su veoma dalekosežni u Njemačkoj, a nerijetko prelaze sve granice apsurda.

Naslovna fotografija ovog članka koštala je Michaela Stürzenbergera, novinara alternativnog medijskog portala PI-News (Politički nekorektne vijesti), šest mjeseci uvjetne kazne.

Fotografija prikazuje jednog od dužnosnika Trećeg Reicha i tadašnjeg jeruzalemskog muftiju Amin al-Husseinija, kako se međusobno rukuju.

Ispod fotografije Stürzenberger je napisao:

Shvaćanje da je islam fašistička ideologija nastupilo je prije dvije godine kada je egipatski politički analitičar Hamed Abdel-Samad objavio knjigu Islamski Fašizam. Iako je ovo bilo jasno još od britanskog premijera Winstona Churchilla (‘Kuran je Mein Kampf proroka Muhameda’), politička korektnost je odavno spriječila da činjenica bude otvoreno iznesena. Bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Hermann također je uskočio u ovaj vlak usporedivši Mein Kampf sa ratnim najavama Islamske Države koje se mogu pronaći na Internetu. Odatle do Kurana je samo mali korak, kojeg se još nije usudio napraviti. Süddeutsche Zeitung, u članku u petak, opisao je pakt nacista i islama te također naglasio važnost izjava Himmlera i Hitlera. …

Unatoč pokušaju iznošenja povijesno utvrđenih činjenica o povezanosti nacional-socijalista i predstavnika islama u doba Trećeg Reicha, fotografija i tekst rezultirali su time da je sud Stürzenbergera proglasio krivim za „širenje propagande anti-ustavnih organizacija“ te „poticanje na mržnju prema islamu.“

© Facebook

Tužitelj je također u objašnjenju naveo kako „površni čitatelj“ ne bi mogao protumačiti priloženu fotografiju kao povijesnu činjenicu.

 
Widget not in any sidebars

Autor: Tribun