Njemački Savezni ured za zaštitu ustava (BfV) upozorio je na povećanu razinu nasilja marksističkih ekstremista, poglavito nasilničke skupine Antifa, tvrdeći da su pristaše tog pokreta spremne počiniti i atentate.

Kako navodi BfV, marksistički ekstremisti postali su još radikalniji do te mjere da sada postoji stvarna mogućnost „razvoj terorističkih struktura u ljevičarskom ekstremizmu.

Izvještaj o kojem je pisao njemački list Die Welt, dodaje da se „čak i korak prema namjernom ubojstvu političkog protivnika ne čini više potpuno nezamislivim.

Agencija posebno bilježi nekoliko skupina unutar marksističkih skupina u raznim njemačkim regijama koje su postale radikalnije i zatvorile su se od mnogih drugih u širokoj lepezi ekstremnih marksista. BfV je rekao kako su marksistički ekstremisti „posvećeni vlastitim činjenicama i odvojili su se od ostatka scene zbog sve veće spremnosti za upotrebu nasilja“.

Nasuprot pisanju nekih domaćih i stranih pro-marksističkih medija, takozvani „desni ekstremizam“ je u daleko manjoj mjeri izražen u odnosu na onaj marksistički. To se očituje upravo u Njemačkoj, gdje se godinama razvija militantni marksistički pokret. Upozorenja slična ovima već su iznijeli i drugi dužnosnici, a brojne nasilničke akcije takozvanih „antifašista“, jasno daju do znanja da je nasilje njihova jedina ideologija.