Njemačka odbija većinu zahtjeva za azil od kršćanskih izbjeglica

Dr. Gottfried Martens, pastor luteranske crkve u Berlinu, optužio je vladu da odbija većinu zahtjeva za azil od kršćanskih izbjeglica iz Irana i Afganistana. Mnogi od njih već godinama čekaju u Njemačkoj da vlada riješi njihove zahtjeve, a sada primaju obavijesti o deportaciji.

Martens je nazvao saslušanja na kojima sud odlučuje o zahtjevima „farsom u kojoj kršćanske izbjeglice nemaju nikakve šanse da njihovi zahtjevi budu saslušani i prihvaćeni“.

Martens tvrdi da većina prevodioca, koji su muslimani, krivo prevode izjave i zahtjeve tražitelja azila.

Daily Mail je već pisao o toj situaciji, objašnjavajući da „ako izjava tražitelja azila bude krivo prevedena tijekom saslušanja, tada njihovo vjersko preobraćenje može izgledati lažno…. što posljedično vodi do odbijanja zahtjeva za azil i deportacije“.

Martens je također izjavio zabrinutost zbog maltretiranja kršćanskih imigranata koji žive u njemačkim prihvatilištima. Kaže da su prošle godine „mnogi bili izloženi nasilnim napadima od strane muslimanskih sustanara nakon što su ovi doznali za njihovo vjersko opredjeljenje“.

Luteranska crkva presvetog trojstva poznata je po svom radu sa imigrantima iz Irana i Afganistana. CBN News prošle je godine izvjestio o napadima na kršćanske imigrante u Njemačkoj, prema podacima njemačke organizacije Otvorena vrata.

Izvor: CBN