Njemačka: Osuđeni silovatelj koji je trebao biti deportiran ima policijsku zaštitu

Nakon izdržane dvije i pol godine zatvora zbog grupnog silovanja, Afganistanac Mukthar N. ponovno je na ulicama Illerkirchberga, ali ovoga puta uživa policijsku zaštitu koju financiraju porezni obveznici. Činjenica da se on nalazi u Illerkirchbergu također je značajna, budući da se nalazi na periferiji Ulma, grada koji je nedavno dospio na naslovnice nacionalnih novina nakon što je imigrant iz Eritreje ubio 14-godišnju djevojčicu Ece S.

Vlasti kažu da su “zabrinute” za sigurnost silovatelja zbog rastućeg nezadovoljstva u Illerkirchbergu, koji ima problematični dom za azilante. Policijska zaštita navodno je počela na dan pogreba Ece S.

29-godišnji Mukthar N. već je trebao biti deportiran, ali zbog intervencije ljevičarske ministrice unutarnjih poslova Nancy Faeser (SPD), muškarcu je dopušteno da ostane u Njemačkoj. Mukthar N. je s još tri tražitelja azila drogirao i silovao djevojčicu, tada također 14-godišnju. Muke su za mladu djevojku trajale satima.

Međutim, ministarstvo unutarnjih poslova tvrdi da takva deportacija nije moguća zbog talibanske vladavine u Afganistanu.

Nakon zatvorske kazne Mukthara N., državna vlada ga je poslala natrag na mjesto zločina, Illerkirchberg, gdje sada ima policijsku zaštitu koju financiraju porezni obveznici. Međutim, zajednica nikada nije obaviještena da je osuđeni grupni silovatelj poslan natrag u njihovo područje, unatoč tome što je policija rekla da muškarac i dalje predstavlja “visoku potencijalnu opasnost od počinjenja daljnjih seksualnih prijestupa na štetu nepoznatih mladih žena”.

Mukthar N. bi se trebao svakodnevno javljati gradskoj vijećnici sela kao dio uvjeta njegovog puštanja na slobodu, ali odbijeni tražitelj azila suštinski je prekršio ovaj zahtjev. Unatoč ovom prekršaju, nije snosio nikakve posljedice.

Nakon ubojstva Ece S, koju je na putu do škole nasmrt izbo imigrant iz lokalnog azilantskog doma, policija strahuje da će biti odmazda protiv tražitelja azila u Illerkirchbergu. Kao rezultat toga, nakon što je procurila vijest da se Mukthar N. vratio u Illerkirchberg, policija je počela čuvati njegov dom.