Pakistanski imigrant kojemu je odbijen zahtjev za azil, priznao je ubojstvo svoje dvogodišnje kćeri, kojoj je gotovo odsjekao glavu, kako bi „kaznio“ svoju ženu.

Sohali A., 34-godišnjak je kojemu je započelo suđenje u Hamburgu u srijedu. Optužen je za zlostavljanje svoje 32-godišnje supruge te njihovo dvoje djece prije nego li je kćerki gotovo odrubio glavu u listopadu prošle godine, piše Hamburger Morgenpost.

Par se vjenčao po šerijatskim običajima, pa brak nije priznat prema njemačkom zakonu.

Međutim, Sohaila to nije omelo u zlostavljanju žene koja nije željela da se njihova kćer sama vrati u Pakistan. Nakon što je rekla da će ga prijaviti policiji zbog prijetnji smrću, Sohail je njihovoj dvogodišnjoj kćerki jednostavno prerezao grkljan.

Tužitelji također terete Pakistanca da je zlostavljao i svog petogodišnjeg posinka te premlaćivanje svoje sadašnje supruge prije braka.

Odvjetnik optuženog naveo je kako Sohail priznaje ubojstvo, ali negira navedeni motiv. Sohail je izjavio: „Volio sam svoju kćer više od ičega. Meni je nezamislivo živjeti bez njih, sebe krivim.

Sohail je u Njemačku došao 2011., te ostao u zemlji usprkos činjenici da mu je zahtjev za azil odbijen prije šest godina. Iz Hamburga je pobjegao u Španjolsku nakon ubojstva, gdje je i pronađen te uhićen u kući svog prijatelja.

Žena će svjedočiti na suđenju putem video prijenosa kako ne bi morala dijeliti prostoriju s njim.