Njemačka: Podivljali sirijski imigranti udarili jednogodišnje dijete u autobusu, a potom napali bolničare koji su došli u pomoć

Ilustracija (Foto: Getty)
Ilustracija (Foto: Getty)
Ilustracija (Foto: Getty)

Sirijski imigranti udarili su jednogodišnje dijete u autobusu, a potom su remenima napali bolničare koji su došli pružiti pomoć djetetu.

Divljački napad dogodio se oko 21 sat u nedjelju u Augsburgu, jednom od najstarijih njemačkih gradova čiji su stanovnici morali biti evakuirani nakon što je pronađena neaktivirana bomba iz Drugog svjetskog rata.

Neki od stanovnika došli su tek na večernji autobus u kojem je nedugo prije polaska izbila tučnjava.

Nekoliko sirijskih imigranata pobješnjelo je jer su se u autobusu nalazila – dječja kolica! Kolica su naime zauzimala previše prostora, problem se po mišljenju dotičnih, mogao riješiti jedino nasiljem.

Imigranti su započeli s vrijeđanjem i urlanjem na putnike prije nego što je počela primjena fizičkog nasilja. Njih četvorica potom su iskoristili rukohvate u autobusu kako bi se podigli i udarali žene i starce u autobusu, dok su ih drugi pokušavali uvući u direktan sukob, tvrde svjedoci.

Napadači ni na koga nisu obraćali pažnju te je u jednom trenutku jedan od njih udario jednogodišnje dijete u lice.

Pozvani su bolničari koji su ubrzo stigli na mjesto događaja kako bi pomogli ozlijeđenom djetetu, ali tu nasilju nije bio kraj. Imigranti su bolničare napali remenima i nisu ih puštali u autobus sve dok nije došla policija.

Prema medijskim napisima, policija je pokrenula istragu o cijelom slučaju.

Izvor: Express