Njemačka policija identificirala više od 1.100 islamista na domaćoj „terorističkoj sceni“

IRAQ-CONFLICT-640x480

Jučer smo pisali o izvješću francuskih obavještajnih službi i nihovim tvrdnjama o 500 pripadnika ISIL-a u toj državi. Već danas slične vijesti dolaze iz Njemačke. Više od 1.100 islamista u Njemačkoj identificirano je da pripadaju „terorističkoj sceni“, stoji u izvješću njemačke Savezne kriminalističke policije (BKA), uz napomenu da je u proteklih godinu dana 780 državljana Njemačke otišlo boriti se u Siriju na strani terorističkih skupina.

Izvješće, koje se držalo u tajnosti proteklih nekoliko mjeseci, predviđa da u Njemačkoj živi 45.120 islamista. Od toga, 1.100 ljudi je policija identificirala kao pripadnike „terorističke scene“, a još njih 499 drži potencijalno opasnima. Oni se nalaze pod pratnjom sigurnosnih službi, jer policija vjeruje da predstavljaju opasnost za društvo.

Državno tužiteljstvo trenutno istražuje 120 slučajeva koji uključuju 180 osumnjičenika, u vezi sa ratom u Siriji. Većina slučajeva se odnosi na podupiranje terorističkih organizacija poput Islamske Države i Jabhat al Nusre.

Šef njemačkih obavještajnih službi, Torsten Voss, upozorio je i na sve veći broj radikaliziranih žena koje također predstavljaju opasnost za društvo. Kao primjer je naveo slučaj iz mjeseca ožujka, kada je 15-godišnjakinja na željezničkoj stanici u Hanoveru gotovo usmrtila policajca ubodom nožem u vrat. Ispostavilo se da je djevojka izvela napad iz frustracije što se ne može priključiti terorističkim skupinama u Siriji.

Njemačka policija već je ranije upozorila da je nespremna u slučaju mogućih terorističkih napada. U travnju je cijela zemlja bila na visokom stupnju pripravnosti nakon što je Islamska Država pozvala muslimane u Njemačkoj da provedu terorističke napade poput onih u Parizu i Bruxellesu.

Izvor: Breitbart