Njemačka policija okrivila Merkelinu politiku „otvorenih vrata“ za enormni porast zločina

untitled-1
Foto: Getty

Politika „otvorenih vrata“ Angele Merkel zadobila je još jedan udarac nakon što ju je policija okrivila za enormni porast zločina.

Policija navodi kako je kriminal u porastu za 31,6 posto u odnosu na 436.387 kaznenih djela prošle godine, budući da je kancelarka pozvala, a Njemačka prihvatila, rekordan broj imigranata.

Predsjednik njemačke policije, Dieter Romann, izjavio je kako želi da njegova zemlja uvede stroža pravila o tome tko može ući  u zemlju. Romman je izjavio da je „imigrantska kriza“ preopteretila policiju.

Broj krađa porastao je za 11,9 posto u odnosu na 57.146 slučaja od prošle godine, a većina tih krađa počinjena je na željezničkim postajama te u vlakovima.

Policija je također zabilježila porast od 5,1 posto u slučajevima sitnih krađa.

Broj kaznenih djela povezanih s dozvolama za ostanak i azilom, skočio je za 151,6 posto u odnosu na 171.477 slučajeva iz prošle godine.

U izvještaju se navodi da su Sirijci, ako je vjerovati njihovim dokumentima, najveća skupina imigranata koja je ilegalno ušla u zemlju, sa 73.920 slučajeva prošle godine. Tu je također i veliki dio Afganistanaca (38.750), koji čini se nemaju nikakvog opravdanog razloga za bijeg iz svoje zemlje, budući da UNHCR otvoreno potiče njihov povratak.

Treća najveća skupina su Iračani s 22.394 ilegalna ulaska u zemlju.

Među ostalim, izvještaj navodi i da postoji „deficit u provođenju“ slučajeva deportacija imigranata kojima su odbijeni zahtjevi za azil.

Pored svega, Njemačka se proteklih godina suočila i s ogromnim brojem Nijemaca koji su odlučili napustiti zemlju.

Izvor: Express, Tribun