Vlasti bi trebale imati ovlasti da oduzmu djecu roditeljima koji ispoljavaju anti-semitske stavove, poručio je predsjednika sindikata policijskih dužnosnika Rainer Wendt.

Vlasti moraju odlučno reagirati na anti-semitske pojave, uključujući kad te pojave dolaze od strane imigranata. Ako se djeca odgajaju kao anti-semiti, ne smije nam biti žao da ih oduzmemo njihovim obiteljima.

Wendt je pritom napao i njemačko školstvo, za koje kaže da ignorira gorući problem, te da ravnatelji škola samo ponavljaju mantru „to se ne događa u našoj školi“.

Postoji tendencija da se ne prijavljuje anti-semitizam od strane imigranata, no prijavljivati treba sve bez predrasuda kako bismo razvili efikasnu strategiju suzbijanja anti-semitizma.“

Iako Wendt nije specificirao na koji način bi se trebalo utvrditi jesu li roditelji djeteta anti-semiti, Josef Schuster, predsjednik Židovskog vijeća Njemačke, pozvao je na primjenu efikasnijeg sustava u njemačkim školama. Poručio je da bi učitelji i učenici trebali imati jednostavniji način prijavljivanja anti-semitskih incidenata bez nepotrebne birokratske procedure.