Njemačka: Skandalozna igračka koja „uništava dječje živote“

Replika imaginarnog modela letećeg tanjura Haunebu II, na čijem razvoju je prema nekim nagađanjima Njemačka radila u vrijeme Drugog svjetskog rata, povučen je iz prodaje s njemačkog Amazona nakon cike i dreke određenih povjesničara i „udruga za zaštitu djece“.

Plastična igračka, model pod nazivom „Leteći tanjur Haunebu II“ prodavao se na Amazonu za 49,99 eura nekih mjesec dana, no u utorak je proizvođač igračke, tvrtka Revell, najavila da je povukla igračku iz prodaje zbog „kritika javnosti“.

Njemački povjesničari, poput Jensa Wehnera iz vojnog muzeja u Dresdenu, naljutili su se jer se ova imaginarna letjelica predstavlja kao replika povijesnog modela, jer očito je to jako bitna stavka kod plastičnih igračaka za djecu.

Wehner je igračku nazvao „opasnim apsurdom“, jer smatra da je „nedozvoljivo nacistima pripisivati dostignuća koja nisu ostvarili“, a to bi djecu navodno moglo nagnati da postanu novi Goebbelsi, Himmleri, ili čak ne daj bože, austrijski slikari s brčićima.

Svoj obol histeriji dalo je i njemačko Udruženje za zaštitu djece, koje smatra da je opasno da igračke s oznakama Luftwaffea (istima koje koristi i današnja njemačka vojska) dođu u ruke djece, jer to „može voditi ideologizaciji“.

Doista, zanimljivo je to moderno njemačko društvo u kojem „udrugu za zaštitu djece“ smeta plastična igračka letećeg tanjura, ali ju zasigurno ne smeta projekt podučavanja školaraca analnom seksu.

Njemačke škole podučavati će djecu analnom seksu i sadomazohizmu

IZVORRT