Njemačka: Spriječen još jedan teroristički napad

706e6dd8-8d6a-11e6-afd1-1c0f6e75ba2c_1280x720

Njemačka policija spriječila je još jedan teroristički napad, ovaj put u zračnoj luci pored Chemnitza u saveznoj državi Saksoniji. Tri terorista su uhićena, dok policija traga za četvrtim, vjeruje se organizatorom napada, Jaberom Albakrom, koji je prošle godine došao u Njemačku, pritom glumeći sirijskog izbjeglicu.

Jaber Albakr je uspio pobjeći netom prije policijske racije u stanu u kojem se nalazio. Albakr se već neko vrijeme nalazio pod istragom i budnim oko policije. Nakon što su uspjeli prikupiti ključni dokaz, policija je odlučila izvršiti pretres i uhićenje, no Albakr je uspio izbjeći uhićenje.

Albakr je planirao izvesti bombaški napad u zračnoj luci. „Informacije koje smo sinoć primili ukazale su na ozbiljnu prijetnju“, stoji u izjavi glasnogovornika policije.

Prilikom uhićenja i pretrage, policija je pronašla eksploziv koji je trebao biti korišten u napadu. Dvojica uhićenih poznavala su Albakra, dok je treći uhićeni poslan na ispitivanje jer se nalazio pored crvenog kovčega koji je pronađen na željezničkom kolodvoru u gradu, gdje je policija koristila robota za sigurno uklanjanje kovčega radi opasnosti od eventualne eksplozije.

Izvor: Focus