Njemačka: Učetverostručen broj slučajeva povezanih s terorizmom

Unatoč upozorenjima, navodno nisu znali što ih očekuje. Pored toga što znaju tko su, većinom ih se samo „promatra“. Oni koji su u zatvoru, radikaliziraju druge, a jedino konkretno rješenje spominju samo rijetki.

Foto: MARKUS SCHOLZ/AFP/Getty Images

Vlasti u Njemačkoj muče se obuzdavanjem islamskog terorizma, pri čemu policija upozorava kako je ta država udomila stotine ekstremista koji su spremni počiniti napade.

Broj slučajeva povezanih s terorizmom učetverostručio se u samo jednoj godini, pri čemu su tužitelji samo ove godine otvorili njih više od 900, u usporedbi s 250 takvih tijekom 2016.

Oglas:

Ured savezne kriminalne policije (BKA) navodi kako u Njemačkoj trenutno živi 705 islamskih ekstremista koji predstavljaju prijetnju državnoj sigurnosti. Dok su neki već u zatvoru, vlasti navode da je upravo radikalizacija u zatvorima postala problem.

Lokalni mediji ovog tjedna izvijestili su o „vrlo opasnom“ libanonskom imigrantu, kojeg vlasti klasificiraju kao „prijetnju unutarnjoj sigurnosti“, a koji će uskoro biti pušten iz zatvora, unatoč tome što je nastavio prijetiti napadima na ne-muslimane.

Mohammed A. okrenuo se ekstremizmu dok je služio tri i pol godine zbog pljačke, tvrde njemačke vlasti koje su upozorile da 27-godišnji islamist planira „iskoristiti svaku priliku za napad na ‘nevjernike’,“ nakon puštanja na slobodu.

Njemački pravosudni sustav već je zatražio dodatno osoblje zbog preopterećenosti slučajevima povezanih s terorizmom.

Izvještaj objavljen u kolovozu ove godine, jasno je pokazao da su imigranti uključeni u više od polovice planiranih terorističkih napada u Njemačkoj, otkako su vlasti započele s masovnim prihvatom imigranata.