Njemačka uvodi „ministarstvo istine“, u očajničkom pokušaju cenzuriranja slobodnih medija

rsz_gettyimages-630458172-640x480

Država u kojoj možete završiti u zatvoru ako izgovorite nešto što se vlasti ne sviđa, te država u kojoj mediji, vlast i policija svjesno zataškavaju zločine, odlučila je uhvatiti se u koštac sa slobodnim medijima koji izvještavaju o onome o čemu državni mediji ne žele ili ne smiju.

Njemačko ministarstvo unutarnjih poslova najavilo je svoje namjere za borbu protiv „lažnih vijesti“, kako to oni zovu, tako što će uspostaviti „obrambeni centar protiv dezinformacija“ prije saveznih izbora koji će se održati sljedeće godine.

Novo krilo ministarstva biti će oformljeno za „obranu od lažnih vijesti“. Prema tvrdnjama ministarstva, takozvane „lažne vijesti“ mogu utjecati na ishod saveznih izbora, što naravno brine vladajući establišment.

Činjenica jest da vijesti itekako mogu utjecati na rezultate izbora, kao i čitav niz društvenih zbivanja i raspoloženja stanovništva. Problem se pojavljuje kada država, koja je zajedno sa svojim medijima (koje građani već posrprdno nazivaju lügenpresse – lažljivi tisak) upravo poznata po zataškavanju vijesti i prikrivanju istine, pokušava određivati slobodnim medijima i građanstvu o čemu smiju izvještavati, a o čemu ne.

Obračunavanje vlasti sa slobodom govora u Njemačkoj već je puno puta bilo metom kritika. Jedna od kritika bila je upućena zbog vladine suradnje sa Amadeu Antonio fondacijom čija predsjednica je Anette Kahane, bivša špijunka zloglasne istočnonjemačke komunističke tajne službe Stasi.

Primjena postojećih represivnih zakona u Njemačkoj već je dovoljno zagorčala život običnim građanima. Diljem zemlje njemačke vlasti vrše racije u domove ljudi za koje se sumnja da su pisali negativne komentare o tražiteljima azila, mnogi su kažnjeni globama, a poneki i zatvorskim kaznama.

Dobrodošli u Orwellovu Njemačku!

Izvor: Breitbart, Tribun