Njemačka: Ako uvrijedite imigranta, država će mu dati dozvolu boravka

german-police-and-migrants-640x480

Njemačka savezna vlada razmatra prijedlog zabrane deportacije svih imigranata koji budu svjedoci ili žrtve „desničarskog nasilja“ u Njemačkoj. S obzirom da se u njemačkom društvu malo oštrija kritika imigracije smatra zločinom, scenarij iz naslova vrlo je izgledan.

Regionalni parlament savezne pokrajine Brandenburg još je prošle godine ponudio dodatna prava imigrantima koji su žrtve kriminala, posebno zbog porasta takozvanog „desničarskog nasilja“. Nove antideportacijske mjere sada predlaže Ministarstvo unutarnjih poslova.

Uz konstantnu prevenciju i kažnjavanje kaznenih djela, posebna zaštita žrtava i posebna skrb nužne su ako su žrtve ljudi stranog porijekla“, stoji u objavi Ministarstva unutarnjih poslova iz prosinca 2016. godine. Ministarstvo smatra da su pridošlice posebno osjetljive, bez mreže podrške u Njemačkoj, te da bi im deportacija samo otežala život.

Regionalni parlament je između ostalog, zatražio od regionalne vlade da osigura mogućnost izdavanja dozvole boravka za osobe koje su „žrtve desničarskog nasilja“.

Vlasti vjeruju da će ove mjere smanjiti ksenofobiju i napade na imigrante, s obzirom da će takve aktivnosti direktno rezultirati time da će većem broju imigranata biti dopušteno da ostanu u Njemačkoj.

Imigranti koji počine kazneno djelo u Njemačkoj, neće imati tu pogodnost.

Izvor: Breitbart