Automobili s motorima s unutarnjim izgaranjem trebali bi polako nestajati nakon 2035. godine, prema mišljenju njemačke vlade, koja je najavila da podupire plan zabrane prodaje automobila na benzin i dizel u EU od te godine nadalje.

Unatoč tome što se zemlja u početku odupirala europskim zakonima koji zagovaraju automobile s nultim emisijama, Njemačka će se pridružiti ostalima u bloku koji žele započeti postupno ukidanje vozila na fosilna goriva.

Prema izvješću POLITICO-a, najava da će Njemačka podržati zabranu u cijeloj Europi trebala je biti objavljena tijekom sastanka ministara okoliša EU-a, prema Steffi Lemkeu iz njemačke stranke Zelenih.

Nova njemačka vlada stoji iza nacrta Europske komisije i stoga u potpunosti podržava ukidanje motora s unutarnjim izgaranjem za automobile i kombije u EU od 2035. godine“, izvještava ministrica zaštite okoliša Stranke zelenih Steffi Lemke .

Za tipove vozila koji nisu obuhvaćeni standardima CO2 – uvijek uzimam primjer vozila hitne pomoći ili možda traktora – možda ćete morati pronaći rješenja“.

Ali što se tiče standarda, to znači da novi osobni automobili i laka gospodarska vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem više neće biti dopušteni nakon 2035.