Njemačka vlast optužuje liječnike da namjerno sprječavaju deportacije

artzt-behandlung-german-doctors

Vlasti u Njemačkoj optužuju liječnike da opstruiraju postupak deportacije ilegalnih imigranata kojima je odbijen zahtjev za azilom.

Ministar unutarnjih poslova Thomas De Maizere tvrdi da je razlog zašto se Njemačka muči sa deportacijama ilegalnih imigranata kojima je odbijen zahtjev za azilom, a kojih u Njemačkoj sada ima već oko 500.000, taj što im liječnici daju potvrde da su nesposobni za putovanje.

Njegova izjava izazvala je burnu reakciju među liječnicima koji tvrde da ih De Maizere indirektno optužuje da namjerno sabotiraju deportacije lažnim nalazima, za što oni tvrde da je neistina.

Ponajprije se postavlja pitanje, neovisno o tome radi li se doista o svojevrsnoj namjernoj sabotaži dijela liječnika ili je to samo izgovor nesposobne vlasti, kako netko tko je prošao nekoliko zemalja, cijeli Mediteran, i to navodno pješice, može odjednom biti nesposoban za put, i to ovaj put u potpunosti sa modernim transportnim sredstvima.

Nedavno je objavljeno da je trenutno u Njemačkoj preko 500.000 imigranata kojima je odbijen zahtjev za azil, no unatoč tome malo tko ima nade u to da će se ti ljudi doista i vratiti u svoje zemlje. Više se razloga navodi radi čega je toliko malo imigranata doista i deportirano.

Jedan od razloga je navodna visoka cijena deportacije, koja u pojedinim slučajevima prelazi i 50.000 eura po osobi, što je apsurdno samo po sebi, jer karta za komercijalni let avionom košta oko 400 eura po osobi, ovisno o odredištu, a u vladinom aranžmanu sa letovima isključivo namjenjenim za tu svrhu trošak bi bio i znatno manji.

Grupna deportacija ilegalaca iz SAD-a u Gvatemalu, daleko jeftinija i jednostavnija varijanta

Šef njemačke policije, Rainer Wendt, optužio je razne nevladine udruge koje sa timovima pravnika pomažu imigrantima izbjeći deportacije, bez obzira na njihov status.

Vlada je navela problem liječnika tvrdeći da se isti liječnici stalno pojavljuju i ispisuju potvrde da su imigranti nesposobni za putovanje zbog zdravstvenih razloga. Ministarstvo unutarnjih poslova tvrdi da liječnici pišu dijagnoze na temelju pretpostavki, te da ne slijede odgovarajuće medicinske procedure prilikom izdavanja navedenih potvrda.

Izvor: Breitbart, Tribun