Njemačka: „Vojnik ISIL-a“ ubio mladića u napadu nožem

rsz_gettyimages-579857592

„Vojnik ISIL-a“ odgovoran je za napad nožem u Hamburgu, koji se dogodio prije dva tjedna, u kojem je mladi par napadnut, pri čemu je mladić umro od ozljeda.

Napadač je prišao šesnaestogodišnjoj žrtvi sa leđa dok su on i njegova godinu dana mlađa djevojka sjedili na mostu. Napadač je nekoliko ubo mladića nožem i gurnuo djevojku u rijeku.

Napadač, u mlađim dvadesetim godinama, pobjegao je u noć i do danas nije pronađen. Djevojka je uspjela izaći iz rijeke i pozvati hitnu pomoć, međutim izbodenom mladiću više nije bilo spasa, umro je na putu u bolnicu.

Jučer je ISIL-ova novinska agencija Amaq objavila da ISIL preuzima odgovornost za napad.

Vojnik ISIL-a izbo je dvije osobe u Hamburgu 16. ovog mjeseca. Napad je izveden kao rezultat našeg poziva na napade usmjerene protiv građana država koalicijskih snaga.

toybox1

Ova objava ISIL-a došla je samo dan nakon što je četvero ljudi ozlijeđeno u napadu nožem na stanici podzemne željeznice u centru Frankfurta.

Napadač iz Frankfurta također je u bijegu, te još nisu objavljeni podaci o žrtvama.

Ovi napadu u skladu su sa pozivom i uputama ISIL-a da napadaju građane europskih zemalja hladnim oružjem, zbog veće mogućnosti izvršenja više napada bez da budu otkvireni, u čemu smo već izvjestili.

Izvor: Breitbart, Tribun