Njemačka vojska otkrila desetke infiltriranih islamista u svojim redovima

581d9eedc3618818038b45ad

Njemačka vojska otkrila je desetke radikalnih islamista među svojim vojnicima, koji su pristupili oružanim snagama kako bi prošli obuku u korištenju vojnog oružja i taktičkog djelovanja, u nadi da bi to znanje kasnije mogli iskoristiti u terorističkim napadima.

Njemačka vojna protuobavještajna služba, MAD, identificirala je 20 aktivnih vojnika kao radikalne islamiste, dok je 60 drugih stavila pod nadzor zbog njihovih ekstremističkih stavova.

Iz obavještajne službe potvrđuju da su islamistički infiltratori posebno zainteresirani za naprednu taktičku obuku, koja bi im mogla biti korisna u kasnijim terorističkim napadima u Njemačkoj ili inozemstvu.

Regrutacijski centri diljem zemlje prijavili su povećanje pojedinačnih upita za služenje kratkotrajnog vojnog roka, na samo nekoliko mjeseci, sa posebnim fokusom na naprednu taktičku obuku.

Tijekom temeljne obuke, njemački regruti uče pucati iz vatrenog oružja, čitati vojne karte i topografiju, osnove prikrivanja i maskiranja, urbano ratovanje, te pružanje prve pomoći.

Plan za provođenje pozadinskih provjera regruta najavljen je krajem kolovoza. Trenutno se provjeravaju samo vojnici i osoblje koje je već na služenju vojnog roka.

Novi sustav provjera bit će uveden početkom 2017. godine.

Trenutno postoje naznake da islamistički krugovi pokušavaju ubaciti takozvane kratkotrajne ročnike u oružane snage, kako bi mogli proći takvu obuku“, izjavili su iz ministarstva obrane.

Izvor: RT