Njemačka zabranila ubijanje kokošjih embrija jer „osjećaju bol“ – pobačaji ljudske djece su i dalje OK

Njemački zakonodavci nedavno su usvojili zakon kojim se zabranjuje ubijanje šest dana starih embrija pilića jer oni „osjećaju bol“, kao i ubijanje pilića zbog njihovog spola. Istovremeno, ljudske bebe se kroz pobačaj legalno muče i ubijaju u maternicama u Njemačkoj i većini drugih zemalja na svijetu.

Njemačka ministrica poljoprivrede Julia Klöckner pokrenula je 2020. godine zakon o zabrani ubijanja muških pilića. To bi utjecalo na 45 milijuna muških pilića koji se godišnje ubiju u njemačkom uzgoju kokoši nesilica, budući da muški pilići ne mogu snijeti jaja ili proizvesti dovoljno mesa dovoljno brzo da se tove i kolju.

Njemački zakonodavci odlučili su da će od 2022. godine ubijanje muških pilića biti zabranjeno jer su embriji pilića „osjetljivi na bol od sedmog dana“.

Nadalje, počevši od 2024. godine, morat će se koristiti metode za određivanje spola embrija pilića u još ranijoj dobi, tako da ih se može eliminirati u manje razvijenoj fazi, osiguravajući tako da embriji pilića ne osjećaju bol. Klöckner je rekla da je donošenjem ovog zakona Njemačka postala pionir u cijelom svijetu.

Istovremeno, u Njemačkoj se nerođena ljudska djeca mogu ubiti pobačajem iz bilo kojeg razloga do 12 tjedana nakon začeća, kada je majka na kraju svog prvog tromjesečja. Iz drugih su razloga pobačaji dopušteni i kasnije tijekom trudnoće. Dokazi pokazuju da nerođene bebe mogu osjetiti senzacije počevši od 12. tjedna.