Hamburška policija izdala je tjeralicu za četvero glavnih osumnjičenih osoba koje su navodno pokrenule val nereda i divljanja na samitu G20 u srpnju 2017.

Fotografije tri muškarca i jedne žene poslane su diljem zemlje u želji da oni koji ih prepoznaju kontaktiraju policiju o njihovom boravištu, prenosi Deutsche Welle.

Ove osobe osumnjičene su za izazivanje većeg broja paleža u ulici Elbchaussee u Hamburgu, tijekom divljanja ljevičarskih i antifašističkih skupina 6. srpnja. Materijalna šteta procijenjena je na 1.5 milijuna eura.

VIDEO: Snimke bezumnog divljanja, pljačke trgovina i paljenja „luksuznih“ automobila u Hamburgu

Iz njemačke policije navode da su osobe s fotografija glavni izazivači nereda na samitu, te da su umjesto sudjelovanja u najavljenim „mirnim prosvjedima“, zapravo ciljano vršili i poticali masovne nerede.

Među optužbama za napade na službene osobe, uništavanje imovine te opće opasne radnje, osumnjičene se tereti i za pljačku supermarketa i palež. Vjeruje se kako su osumnjičeni vrlo vjerojatno iz inozemstva, pa se potraga za njima vodi u Austriji, Nizozemskoj, Belgiji, Danskoj, Švedskoj, Finskoj, pa čak i u Grčkoj.

Nakon nereda, policija je uhitila 585 osumnjičenih za divljanje, od čega su potvrđeni identiteti njih 41.