Njemački antifašistički ekstremisti objavili su priručnik u kojem potiču i podučavaju „pobunjeničke turiste“ kako paliti automobile, rušiti ratne spomenike te napadati urede političkih protivnika.

Vijest o priručniku od 44 stranice objavljena je na ljevičarskom ekstremističkom portalu Indymedia.org, koja se koristila kao platforma za danas zabranjenu stranicu Linksunten. Dotična je ugašena od strane vlasti nakon što su se na njoj također našli materijali o tome kako vršiti sabotaže te druge oblike terora.

„Augsburg za pobunjeničke turiste“ našao se na jednom od blogova ekstremističke platforme Noblogs, a u njemu Antifa navode: „Pozivamo na revolt protiv njemačkog kolektiva povodom konferencije stranke AfD u Augsburgu.

Ne samo da se želimo boriti protiv AfD-a, već želimo usmjeriti naše nerede protiv svakog ratnog spomenika, protiv svakog represivnog državnog aparata, protiv svakog ureda rasističke stranke, protiv svakog suradnika ponovnog fašizma,“ stoji u tekstu.

Antifa priznala napad molotovljevim koktelima na – tursku džamiju (VIDEO)

U brošuri su navedene adrese ureda AfD-a, zajedno s informacijama kako da potencijalni izgrednici dođu do konferencije u Augsburgu koja je planirana za 30. lipnja i 1. srpnja.

Ljevičarski ekstremisti također su naveli „upute“ kako načiniti bombe ispunjene bojom , kako napraviti barikade pomoću drvenih trupaca s čavlima te kako učinkovito zapaliti automobile. Sve to uz poruku „Želimo vam mnogo zabave u iskušavanju ovih uputa.

Policija, vojarne, čak i gradske knjižnice, također su navedene kao potencijalne mete uz detaljne opise video nadzora. Ekstremiste se također savjetuje da nose rukavice čak i ako samo bacaju kamenje, kako bi izbjegli ostavljanje otisaka prstiju.