Dok su njemačka policija i druga tijela oklijevala okrivljavati imigrante za seksualne napade na bazenima, jedan njemački feministički magazin objavio je članak koji priznaje da većinu napada provode upravo imigranti.

U članku koji je objavio feministički magazin Emma iz Kölna, priznali su da su mladi imigranti odgovorni za većinu seksualnih napada na bazenima diljem zemlje.

Žene su masovno zlostavljane od strane imigranata. Plivački su prvaci zlostavljani. Osim toga, postoji visok stupanj nasilja i nedostatak poštovanja! Vanjski bazen trebao bi biti mjesto rekreacije, a ne mjesto užasa!“, izjavio je za magazin predsjednik Saveznog udruženja njemačkih prvaka u plivanju Peter Harzheim.

Od 2015. postoje problemi s mladim imigrantima na našim kupalištima. Bio je to spor proces. U međuvremenu prevladava dojam da se samo mladi Arapi usude otići na vanjski bazen“, dodao je Harzheim.

Prema policiji pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija, gdje se događa većina seksualnih napada na vanjskim bazenima, većina počinitelja su „mladići iz Sjeverne Afrike, Arapi i Turci“.

Magazin dalje tvrdi da su žene i djevojke često maltretirane od strane imigranata za koje tvrde da ih često dodiruju pod vodom, da im skidajukupaće kostime ili da ih zlostavljaju i snimaju dok su pod tuševima na kupalištima

Neki su bazeni pokušali ublažiti probleme seksualnih napada zabranivši pristup imigrantima, ali takve su zabrane ubrzo povučene nakon što burnih reakcija marksističkih pobornika masovnih seksualnih napada.

Potrebna nam je veća podrška policije i političara. Ove izazivače nereda treba se žešće kazniti.. Oni koji ne spominju problem po imenu, samo ga pogoršavaju!“, rekao je Harzheim.