Njemački gradonačelnik brutalno napadnut, vjerojatan razlog smještaj izbjeglica u gradu

57ee6e71c36188046f8b468c

Joachim Kebschull, gradonačelnik njemačkog grada Oersdorfa, koji ima oko 900 stanovnika, premlaćen je od strane nepoznatih napadača. Istražitelji tvrde da je napad možda povezan sa njegovim planom smještaja izbjeglica u tom gradu.

Na dan napada, gradonačelnik je primio prijeteće pismo u kojem piše: „Onaj tko ne želi čuti, taj će osjetiti“ i „Oersdorf za Oersdorfčane“.

Kebschull, koji je namjeravao dopustiti izbjeglicama da se nasele na imanju u Oersdorfu, malom gradiću u regiji Schleswig-Holstein, već mjesecima prima prijetnje smrću, a sjednica gradskog vijeća je već dva puta morala biti otkazana zbog prijetnji bombom.

Kebschull je krenuo na sastanak u gradskom vijeću kada ga je nepoznati napadač sa leđa udario drvenim štapom ili palicom. Izgubio je svijest, te je odvezen u bolnicu. Napadač je pobjegao sa mjesta zločina.

Mediji i policija sumnjaju da je napad politički motiviran situacijom u zemlji, gdje vlada sve veća napetost zbog nezadovoljstva građana aktualnom politikom njemačkih vlasti.

Izvor: Spiegel