Njemački mediji promoviraju zamjenu lokalnog pučanstva imigrantima

© Getty
© Getty

Njemački časopis Der Spiegel započeo je sa serijom članaka pod naslovom „Novopridošlice“, tvrdeći u jednom od njih kako masovna imigracija može zaustaviti pad nataliteta u malim španjolskim gradovima.

Ranije smo objavili članak u kojem je nekoliko mainstream medija u Europi odlučilo prikazati „ljudsku stranu“ masovne imigracije. Među njima je i spomenuti njemački časopis koji prati životnu priču marokanskog imigranta pod imenom Said al Ghoury, koji se doselio sa svojom obitelji u mali španjolski gradić Visiedo, unatoč tome što u Maroku nema rata. U članku se tvrdi kako je Said „spasio“ selo od demografske propasti.

Od rujna 1998., broj imigranata koji su ušli u Španjolsku povećao se za deset puta, a samo prošle godine taj broj porastao je za dodatnih 12 posto. U stvarnim brojkama, oko 4,6 milijuna Arapa i Afrikanaca ušlo je u Španjolsku.

Malo mjesto Visiedo, okusilo je demografski pad kao i sva slična mala mjesta u Europi, a broj stanovnika u toj provinciji pao je sa 136.000 na 123.000, u proteklih 20 godina. Novopridošlih 14.000 imigranata navodno je „pomladilo“ takva mjesta.

Vicente Gonzalvo, jedan od aktivista programa „Novi putovi“ aktivno promovira ideju slanja imigranata u mala sela, kako bi zamijenili sve starije Španjolce. „Želimo oživjeti ova umiruća sela,“ dodao je. „Domaći Španjolci na selu moraju shvatiti da će oni također imati koristi kada njihove zajednice dobiju nove stanare.

Njemačka je također okusila ovaj eksperiment, pri čemu se ova metoda koristi kao svojevrstan „integracijski eksperiment“. Primjerice, Wolfgang Borst, gradonačelnik bavarskog sela Hofheim, vidi imigraciju kao „priliku“ te tvrdi: „Vrlo smo zadovoljni. Dobivamo sve više seljaka.“ Neki drugi navode kako je najveći trenutni problem u cijeloj ideji samo „predrasuda“ lokalnih mještana u ruralnim zajednicama.

Međutim, svi pro-imigracijski aktivisti uporno izbjegavaju spominjanje činjenice da su upravo ovakva sela zapala u enormne financijske dugove zbog činjenice da imigranti nemaju želju raditi na seoskim imanjima, već tamo borave tek privremeno prije odlaska u veće gradove, koji su njihov krajnji cilj.

U Francuskoj, gradonačelnik mjesta Beziers, Robert Menard, dobio je kaznu od 1800 eura zato što je spomenuo „demografsku promjenu“ svog grada. Menard je izjavio da je teorija „velike zamjene“ došla od francuskog autora Renauda Camusa, koji je rekao da će masovna imigracija dovesti do znakovite kulturološke i demografske preobrazbe europskih društava.

Autor: Tribun