Izvršnog direktora Twittera Elona Muska njemački je program za aktualne događaje usporedio s Josephom Goebbelsom zbog svojeg stava o zalaganju za slobodu govora.

Komična emisija o aktualnim događajima koju emitira njemački državni emiter ZDF usporedila je Elona Muska s Josephom Goebbelsom, bivšim glavnim propagandistom nacional-socijalističke stranke.

Otkako je kupio Twitter krajem prošlog mjeseca, Musk se našao na udaru kritika ljevičarskih aktivista i medija, koji su otvoreno izrazili prijezir prema njegovom planu da platformu učini otvorenijom.

Čini se da su takve kritike dosegle novi i bizaran vrhunac u petak nakon što je ZDF-ov Heute Show, satirični program koji se bavi aktualnim događajima, usporedio Muska s Goebbelsom na slici objavljenoj na platformi društvenih medija ovog tehnološkog poduzetnika.

Natpis slike “Želite li totalne tvitove??” Njemački list Bild također je povezao s Goebbelsovim zloglasnim “Sportpalast govorom”, tijekom kojeg je Goebbels upitao veliko mnoštvo pristaša “Želite li totalni rat?”.

Sama objava glasi: “Zahvaljujući Elonu Musku, sada svatko opet može reći bilo što na Twitteru! Potpuna sloboda izražavanja!”