Njemački vicekancelar i ministar gospodarstva Robert Habeck kaže da je još jednom morao “drastično smanjiti” vrijeme koje provodi pod tušem kako bi se izborio s onim što opisuje kao akutnu energetsku krizu.

Negrijanje stanova zimi također bi uvelike pomoglo Njemačkoj da prevlada poteškoće koje je navodno izazvala Rusija, rekao je ministar za magazin Der Spiegel u intervjuu objavljenom u petak.

Na pitanje o njegovom osobnom doprinosu naporima cijele zemlje da se uštedi što više plina uoči “teških vremena” s kojima se Njemačka suočava zimi, Habeck je rekao da se drži preporuka vlastitog ministarstva. “Opet sam drastično smanjio vrijeme tuširanja”, odgovorio je.

Ministar se očito ponosi svojom sposobnošću da se “brzo tušira”, jer je za Der Spiegel rekao da se samo “morao nasmijati” kada mu je njegov “nizozemski kolega” rekao o planiranoj kampanji za poticanje ljudi da smanje prosječno vrijeme tuširanja od 10 do pet minuta. “Nikad se u životu nisam tuširao pet minuta”, rekao je Habeck, tvrdeći da brže završava zadatak.