“Za nas u AfD-u, postoji njemački narod također vrijedan zaštite, koji bi se trebao moći potvrditi i imati pravo glasa o tome tko dolazi u Njemačku, tko može ostati, a tko mora otići”, rekao je parlamentarni šef AfD-a tijekom govor u Bundestagu.

U govoru u njemačkom parlamentu, vodeći političar Alternative za Njemačku dr. Bernd Baumann rekao je da se većina Nijemaca protivi neograničenom useljavanju i paralelnim društvima koja rastu u njihovoj zemlji. Također je izjavio da postoji etnički njemački narod unatoč poricanju da to postoji od strane vladinih dužnosnika i da ti ljudi imaju prava sadržana u njemačkom ustavu. Ovaj njemački narod, tvrdi Baumann, trebao bi moći odlučiti tko će ući u zemlju, a koga treba natjerati da napusti zemlju.

“Nijemci ne žele da se i dalje pojavljuju nova paralelna društva, iz potpuno stranih kultura, s potpuno drugačijim vrijednostima, od prava žena na obiteljsku čast i muškog nasilja do tvrdih tursko-arapskih klanova. Oni to ne žele. Većina Nijemaca, većina, želi sačuvati ono što je njihovo, vlastite vrijednosti, svoju kulturu, upravo ono što čini etničko-kulturološki njemački narod kao dio europsko-zapadne civilizacije. To je ono što oni žele, dame i gospodo,” rekao je dr. Bernd Baumann, direktor zastupničkog kluba AfD-a u Bundestagu.

Baumann je započeo svoj govor kritizirajući Kršćanske demokrate (CDU), stranku koju je optužio da je pokrenula useljeničku krizu 2016. i da sada obmanjuje njemačku javnost o, kako je rekao, stvarnim namjerama stranke u vezi s useljavanjem. Baumann je izjavio:

“CDU današnjom prijavom zahtijeva više deportacija. Još 2017. ova je stranka obećala deportacijsku ofenzivu. Repatrijacija, repatrijacija, repatrijacija. Danas se CDU opet pita isto, ali postoji razlika. Tada je vladao CDU. Je li CDU ispunio vlastite zahtjeve? Je li stranka održala riječ? Ne, dame i gospodo, broj deportacija zapravo je pao, brzo, sve niže – toliko o vjerodostojnosti CDU-a. Oni ne žele deportacije, jednako kao ni današnja lijevo-zelena vlada SPD-a, Zelenih i FDP-a.”

Baumann je rekao da trenutna njemačka vlada odbacuje ideju da “njemački narod” uopće postoji osim ako nije u kontekstu nekoga tko samo ima njemačku putovnicu. Međutim, Baumann navodi da doista postoji etnički njemački narod i njemački ustav izričito navodi njihovo postojanje.

Autor: Ivica Mandekić