Majka podvođene žrtve te njen partner, osuđeni su na 12 godina zatvora zbog vođenja pedofilskog lanca u periodu od dvije godine, pri čemu su 9-godišnjeg sina podvodili putem dark web stranica.

Dječakova majka, 39-godišnja Berrin T., složila se s prijedlogom svog partnera da njen sin bude podvrgnut silovanju i snimanju zlostavljanja između svibnja 2015. te kolovoza 2017.

Njezin partner, 48-godišnji Christian L., sudjelovao je silovanju, napadima na drugu djecu, te prisilnoj prostituciji i distribuciji dječje pornografije.

Oboje su dobili po 12 godina zatvora, navodi Süddeutsche Zeitung. Par će dječaku i još jednoj 6-godišnjoj djevojčici morati isplatiti 42.500 eura odštete. Za sudjelovanje u istom pedofilskom lancu osuđeno je još drugih šest osoba.

Na suđenju je ustanovljeno da je majka 9-godišnjaka igrala ključnu ulogu u zlostavljanju. Prema svjedočanstvima na sudu, ona je u strahu od gubitka svog partnera pristala na njegov prijedlog da joj sin bude žrtva seksualnog zlostavljanja i prostitucije.

Naknadno je dopustila zlostavljanje sina iz materijalnih razloga.

Sud u Freiburgu već je ranije osudio četvoricu muškaraca koji su zlostavljali dječaka. Među osuđenima su dva Nijemca, jedan Švicarac te jedan Španjolac. Za posljednju dvojicu poznato je da su majci i njenom partneru platili 10.000 eura za silovanje dječaka.

Još ranije, sud u Karlsruheu osudio je 44-godišnjeg pedofila zbog sudjelovanja u ovom zlostavljanju, a naknadno je osuđen i šesti zlostavljač, koji je u lanac uveo svoju trogodišnju kćer koja je bila žrtva brutalnog silovanja.

Gotovo sva zlostavljanja snimljena su kamerom, što je poslužilo kao dokazni materijal te ujedno primjer brutalnosti i sadizma.

Partner majke bio je očuh zlostavljanom 9-godišnjaku, a već je ranije imao osude za zlostavljanje djece te mu je bilo zabranjeno stupati u kontakte s djecom.