Njemački političar uhićen zbog krijumčarenja afričkog imigranta

germany
Diether Dehm – na slici desno. (Foto: Clemens Bilan / Getty Images)

Političar iz njemačke stranke Lijevih, uhićen je zbog sumnje da je prokrijumčario u Njemačku maloljetnog afričkog imigranta.

Deiether Dehm optužen je za krijumčarenje imigranta iz italije u stražnjem dijelu svog automobila. Dok su mnogi njegovi stranački kolege znali za incident, nisu ga prijavili policiji zbog straha da će imigrant biti deportiran.

Prema izvještaju, Dehn je skrivao imigranta u svojoj vikendici na jezeru Maggiore u blizini poznatog jezera Como, koje je odnedavno postalo novo krizno žarište imigrantskih aktivnosti, budući da se u tom dijelu mnogi od njih žele prebaciti u Švicarsku s ciljem odlaska dalje u Njemačku.

Nakon nekoliko dana, Dehm je prevezao imigranta preko švicarske granice te ga odveo u Njemačku, gdje je stupio u kontakt s pro-imigrantskim aktivistima te im predao mladog imigranta.

Dehm priznaje da je prokrijumčario imigranta te je njemačkim medijima ispričao da ne žali zbog svojeg djela, tvrdeći da je mladi Afrikanac u bijegu od građanskog rata u svojoj zemlji. Ipak, o kojoj je zemlji riječ, nigdje se ne spominje.

Ja sam miran,“ rekao je Dehm.

Štoviše, Dehm se nije samo pohvalio medijima, nego je i na svom Facebook profilu objavio sliku onoga što se čini kao imigrant u prtljažniku njegova auta.

Fotografija imigranta u prtljažniku. (Izvor: Facebook)

Pro-imigrantski aktivisti također su javno zahvalili Dehmu putem Facebooka, za njegovu pomoć u dovođenju imigranta u Njemačlku, uz tvrdnju da je to učinio zato što imigrant navodno ima obitelj u Njemačkoj.

Ovo nije prvi put da je neki političar direktno pokušao prokrijumčariti nekog imigranta ili više njih u zemlju.

U Švicarskoj je početkom ovog mjeseca ljevičarska aktivistica i političarka uhvaćena prilikom pokušaja krijumčarenja afričkih imigranata u zemlju. Lisa Bosia Mirra, osnivačica organizacije za pomoć imigrantima, otkrila je da je sudjelovala u krijumčarenju ljudi nakon što je kritizirala švicarsku strožu politiku oko prelaska granica.

Također, u Švedskoj je jedan poznati novinar pomogao u krijumčarenju jednog maloljetnog imigranta nakon što je početkom godine posjetio Grčku. Televizijski izvjestitelj Fredrik Önnevall, kao i Dehm, nije pokazao nikakvo žaljenje zbog krijumčarenja imiranta iz Grčke u Švedsku. Kada su ga upitali hoće li biti optužen i sudski gonjen zbog krijumčarenja ljudi, rekao je: „Nisam zabrinut jer ne osjećam da sam počinio ikakav zločin.

Izvor: Die Zeit