Njemački student osmislio učinkoviti mehanizam za zaštitu mobitela prilikom pada

Philip Frenzel, student na Sveučilištu Aalen u Njemačkoj, osmislio je napravu zvanu ADCASE. Ovaj mali dodatak mobitelima omogućuje jednostavnu zaštitu prilikom njihovog pada.

Frenzel je prije tri godine razbio svoj iPhone, nakon što mu je ispao iz ruke. Nakon toga, kupio je nekoliko konvencionalnih zaštitnih maski kako bi spriječio slične događaje. Međutim, nije bio zadovoljan njima jer je uočavao očite nedostatke.

Isprva je želio stvoriti doslovni zračni jastuk za mobitel, no ta ideja nije bila praktična. Stoga se Frenzel odlučio za neobične „skočne nogice“ koje se pokreću oprugama, a aktiviraju se putem senzora koji detektiraju slobodni pad mobitela.

Za kreiranje naprave bilo je potrebno dvije i pol godine, a njegov izum je već dobio nagradu Njemačkog društva za mehatroniku.

Ova naprava još nije dostupna za širu prodaju jer financiranje projekta putem crowdfunding platforme Kickstarter tek kreće ovog mjeseca. S obzirom na veliki interes javnosti, naprava bi se vrlo brzo mogla naći u prodaji.

Jedini „minus“ u tome jest plan da naprava bude kompatibilna za pričvršćivanje na nove modele iPhone-a, dok drugi mobilni uređaji nisu zasad dijelom razvoja.