Njemački sud – Šerijatske patrole su u skladu sa njemačkim zakonom

germany-sharia-patrol-ip

Njemački sud odbacio je postupak protiv salafističke „šerijatske policije“, drugi put za redom, tvrdeći da nije prekršen njemački zakon.

Šerijatsku patrolu vodi preobraćenik na islam Sven Lau, koji se istovremeno nalazi na suđenju zbog podupiranja terorističke skupine koja se bori u Siriji.

Lau i njegovih šest suradnika, počeli su sa patrolama ulicama grada Wuppertala 2014. godine, obraćajući se ljudima i uvjeravajući ih da ne piju, slušaju glazbu, idu u noćne klubove ili kladionice.

Sven Lau, vođa salafističke skupine

Njemačko tužiteljstvo je cijeli slučaj temeljilo na zakonu koji zabranjuje nošenje uniformi političkog karaktera, nakon što su Lau i njegova skupina počeli nositi narančaste prsluke sa natpisom „šerijatska policija“.

Zakon je prvotno osmišljen sa ciljem kriminaliziranja nošenja uniformi nacističkog karaktera. Sud je odlučio da se ovdje ne radi o kršenju zakona jer uniforme nisu militantnog karaktera i nemaju „efekt zastrašivanja“.

U Njemačkoj je sve češća prisutnost takozvanih šerijatskih patrola, slična zbivanja zabilježena su u kolovozu ove godine u Hamburgu.

toybox1

Početkom ove godine, zabilježeno je više incidenata u glavnom gradu Danske, Copenhagenu, gdje su se vlasnici kafića žalili na šikaniranje od strane tih patrola.

U Londonu je 2013. i 2014. godine bila aktivna slična skupina povezana sa Anjemom Choudaryem i njegovom sada već zabranjenom terorističkom skupinom Al-Muhajiroun. Maltretirali su ljude koji piju alkohol, parove koji se drže za ruke, žene za koje su smatrali da su neprimjereno odjevene, i muškarce za koje su sumnjali da su homoseksualci. U prosincu 2013. godine, tri člana tih patrola osuđeni su nakon što su na sudu priznali krivnju zbog napada i prijetnji.

Izvor: Breitbart