Njemačko tužiteljstvo odbacilo 1.000 optužbi za veleizdaju protiv Merkel

Foto: Johannes Simon

Iz ureda njemačkog državnog tužitelja tvrde da su u posljednje dvije godine zaprimili 1.000 tužbi protiv kancelarke Angele Merkel, za djelo veleizdaje.

Državno tužiteljstvo tvrdi da tužbe uglavnom proizlaze iz Merkeline odluke da dopusti ulaz preko milijun imigranata u Njemačku u jeku imigrantske krize. Sve optužbe su odbačene, iako tužiteljstvo naglašava da su svaku optužbu pomno proučili.

Optužbe protiv kancelarke pokazale su se neodrživima“, izjavila je glasnogovornica tužiteljstva Frauke Köhler, te je pritom naglasila da je većina optužbi pristigla od podržavatelja anti-imingracijske stranke AfD. Nije doduše jasno kako tužiteljstvo zna koju političku stranku simpatizira koji njemački građanin, niti zašto je to bitno u ovom slučaju.

Merkelina imigracijska politika višestruko je kritizirana od strane mnogih političara i velikog dijela javnosti, od ljevice do desnice, posebno nakon niza terorističkih napada koji su zadesili Njemačku.

Sudeći prema anketama i istraživanjima, Nijemci su dobrim dijelom odbacili toliko naglašavanu „kulturu dobrodošlice“, te su postali skeptični prema ideji masovne imigracije.

Kancelarka Merkel je unatoč tome ostala dosljedna svojim idejama, te je javno kazala da ne žali za svojim  odlukama, te da bi sve ponovno učinila na isti način.

Autor: Tribun