„No Borders“ aktivistica: Obećala organizaciju nereda u Calaisu te izjavila kako su teroristički napadi „dobra“ stvar

Facebook / Chiara Lauvergnac

Ekstremna ljevičarska aktivistica koja se sama prozvala „slobodno-problematičnom“ te stoji iza brojnih prosvjeda u Calaisu, proteklih je dana obećala kako će „organizirati nerede“ u logoru „Džungla“ te je jednom prilikom izjavila kako su napadi Islamske Države u Europi dobri za imigrante.

Facebook / Chiara Lauvergnac

Chiara Lauvergnac, prikazana na slici, 55-godišnjakinja je koja je ujedno i jedna od aktivnih članica skupine „No Borders,“ a koja trenutno broji oko 30-ak aktivista koji se nalaze u Calaisu na sjeveru Francuske. Na nedavno sastanku u Londonu, članovi „No Borders-a“ dijelili su letke u kojima su otvoreno pozivali na napade na policiju s ciljem sprječavanja rušenja logora.

Ova vijest izašla je u javnost nakon što su proteklih dana buknuli veliki neredi imigranata i palež u logoru, koje je francuska vlast odlučila srušiti. Policija istražuje uzroke nereda i požara, a već je poznato da su iste izazvali britanski anarhisti i ekstremisti.

Lauvergnac je inače bivša studentica antropologije sa Sveučilišta u Londonu, koja na svojoj Facebook stranici navodi i kako je pohađala „Anarchist Free School.“

Trenutno živi u Londonu kamo je došla iz Trsta, te je u više navrata putovala u Dover i Calais kako bi poticala na sukobe, još od 2012.

Pet dana prije nego što je započeo palež u Calaisu, Lauvergnac je na svojoj Facebook stranici napisala: „Naravno da je glavna preokupacija francuskih vlasti u ovom trenutku uhvatiti izazivače nereda iz No Borders-a, koji će se u maloj skupini pokušati infiltrirati među siromašne izbjeglice koje su još u Džungli, te organizirati nerede …

Međutim, još u ožujku ove godine, na dan terorističkog napada u Brusselsu, Lauvergnac je izjavila kako su takvi napadi bili „dobra stvar“: „To bi značilo određeni kaos i dobru šansu da bi neki ljudi mogli ići u Ujedinjeno Kraljevstvo! Oprostite, ali u svemu postoji dobra strana.

Facebook / Chiara Lauvergnac

Prema Lauvergnac, žrtve Islamske Države bile su „false flag“ operacija iza koje stoje zapadnjački vođe, odnosno isti oni koji su zaslužni za puštanje imigranata u Europu, dok je njihov cilj navodno dobiti veću podršku javnosti upravo putem terorističkih napada.

Facebook / Chiara Lauvergnac
capture3
Facebook / Chiara Lauvergnac

Lauvergnac je također prošle godine dobila kaznu od 400 funti zbog toga što je ilegalno pokušala spriječiti deportaciju s aerodroma Gatwick.

Zanimljivo je da je Tom Radcliffe, britanski volonter koji je jedan od osnivača organizacije Help Refugees, osudio  način djelovanja Lauvergnac, ali i jednim djelom opravdao takve poteze:

Oni ponekad učine neke glupe stvari, dajući ljudima netočne informacije. Oni mogu biti nedorasli, jer većina njih je vrlo mlada i nisu vidjeli što se događa kada stvari krenu po zlu.

Izvor: Breitbart London, Tribun