„No-Go Zone“ aplikacija postaje hit među Parižanima

Građani Pariza, kao i njegovi posjetitelji, zabrinuti zbog svoje sigurnosti u toj nekada prijestolnici europske kulture i civilizacije, mogu od sada skinuti aplikaciju za svoje mobilne uređaje koja će im omogućiti da prijave, lociraju i izbjegnu „opasna područja“.

Aplikacija pod nazivom „No-Go Zone“ omogućuje korisnicima da dijele informacije o nasilništvu, krađama, zlostavljanju i drugim neugodnim iskustvima u gradu, te obilježe lokaciju tih zbivanja na mapi grada.

Ostali tada mogu vidjeti te unose, čime postaju informirani o tome što se sve događa oko njih i koja područja je najbolje izbjeći da se iste stvari ne bi događale i njima.

Bilo da se nalazite na nepoznatoj lokaciji, tražite sigurno mjesto za boravak, na putu ste prema određenom mjestu, ili iz bilo kojeg drugog razloga, No-Go Zone vam omogućuje da smanjite rizik od suočavanja s nasilništvom, krađama, zlostavljanjem i neciviliziranim ponašanjem“, stoji u opisu aplikacije.

Reakcije na aplikaciju su uglavnom pozitivne, a predviđa se da je aplikacija skinuta već gotovo 5.000 puta. Većina korisnika smatra da je ona „neophodna“, te „odlična ideja“.

Autor: Tribun