Noćna mora Angele Merkel: Slijedi li nakon Brexita Dexit?

Germany-eu-referendum-684282

Lideri njemačke stranke Alternativa za Njemačku obećali su da će se zalagati za referendum o izlasku iz EU ako slijedeće godine budu sudjelovali u radu parlamenta. Glasnogovornik stranke opisao je Bruxelles kao „birokratsko čudovište“, dodajući: „Slijedeće godine AFD ulazi u njemački parlament i to će biti naša glavna tema“.

Zastupnik AFD-a Bjorn Hocke kazao je kako zna da „njemački narod želi biti slobodan od EU ropstva“. George Pazderski iz AFD Berlin dodao je: „Nijemci moraju odlučiti o ostanku u EU. AFD je jedina stranka koja će im to omogućiti“.

Predsjednica stranke Frauke Petra, koja je izazvala kontroverze svojom izjavom da nema ništa protiv da njemačka pogranična policija puca na ilegalne imigrante, reagirala je oduševljeno na vijesti o britanskom izlasku iz EU: „Ovo je šansa za novu Europu, koja mora održavati partnerstvo i poštivati nacionalni suverenitet“.

Odluka Velike Britanije o izlasku iz EU je signal briselskom politbirou i njegovim birokratskim prikrpama. Ako EU napokon ne promijeni svoj pogrešni pravac u kojem se kreće, i ne napusti kvazi-socijalistički eksperiment dublje političke integracije, još će europskih naroda potražiti svoj suverenitet na isti način kao Britanci.

Rezultat će biti još izlazaka. Briselska birokracija mora biti drastično smanjena i ludilo centralizma mora završiti. Došlo je vrijeme za novu Europu, za Europu domovina, gdje na miru možemo trgovati jedni s drugima, održavati partnerstva i poštivati volju nacionalnih suvereniteta. Na posljetku, možemo samo upozoriti njemačku vladu da ne nadoknađuje nedostatak britanskih doprinosa povećavanjem njemačkih davanja i poreza te produbljivanjem ove političke farse.

Izvor: Express