Nogometaši Sloge iz Samatovaca u blizini Valpova, udružili su snage s lokalnim stanovnicima te su u 15 dana svom sumještaninu obnovili kuću koja je izgorjela u požaru 13. veljače.

Josip Maranić Joža tog kobnog dana izgubio je gotovo svu svoju imovinu u požaru, a krajem siječnja preminula mu je i supruga, prenosi Sportalo.

Susjedi i ostali mještani predvođeni igračima NK Sloge ubrzo su se organizirali i krenuli u akciju obnove koja je završila u roku od 15 dana.

Tijekom akcije su neki pružili pomoć u fizičkim radovima, drugi u novcu, ali svi su dali svoj doprinos, čak i iz okolnih mjesta poput Našica, Bizovca, Petrijevaca i drugih. I djelatnici lokalne policije skupili su novac za materijal i radove.

Stanje kuće nakon požara 13. veljače | Izvor: Sportalo

Iako je izgradnja kuće završena u rekordno kratkom roku, Joža će još malo pričekati na useljenje iz objektivnih tehničkih razloga. Kuću će biti potrebno urediti i iznutra.

Jožin sin Miroslav svojedobno je igrao za Slogu, a u rad kluba uključen je i njegov unuk Danijel, što je sasvim sigurno dalo poriva ovoj akciji. Međutim, u njoj su sudjelovali praktički svi mještani, a zbog silne želje za sudjelovanjem, ponekad su neki morali biti poslani kućama jer nije bilo mjesta na radilištu za sve njih.