Norveška: Imigranti odbili stanove – žele kuće

© Bygdeposten
© Bygdeposten

Šestorica sirijskih „izbjeglica“ koji su dobili privremene dozvole za ostanak u Norveškoj tijekom dvije godine, nisu zadovoljni kvalitetom smještaja koja im je ponuđena u gradu Modum, piše Bygdeposten.

Radi se o stanovima koji se uobičajeno koriste za smještaj studenata, a koji su sretni što mogu živjeti u 20-ak kvadrata. Međutim, šestorica Sirijaca, starih između 20 i 33 godine, odbili su potpisati ugovore za smještaj. Umjesto toga, oni žele – kuću za svakog od njih.

Jedan od njih, koji jedini govori engleski, a ujedno je navodno i odvjetnik, rekao je kako oni za svoj zahtjev imaju moralne osnove:

Nije pošteno da drugi dobivaju kuće ili stanove. Mi još uvijek živimo u prihvatnom centru, ali želimo nastaviti sa životom. Započeti što je prije moguće,“ rekao je Abdulhadi Alkhalaf (31).

Alkhalaf je dodao kako ne žele zvučati nezahvalno ili zahtjevno, ali da su vrlo nestrpljivi dok trenutno žive u prihvatnom centru.

Međutim, općina navodi kako nema obvezu pružati im veći standard nego što im se trenutno nudi.

Iz Ureda za imigraciju su izjavili kako razumiju da je za Sirijce iz visokog društva velika promjena da moraju živjeti u malom stanu, ali su istaknuli kako imaju sve potrebno i to potpuno besplatno!

Autor: Tribun