Jedan od poznatih norveških dnevnih listova optužen je za anti-semitizam jer je izraelskog premijera Benjamina Netanyahua prikazao kao ličnost povezanu s politikom nacizma i aparthejda.

List Dagbladet objavio je djelo karikaturiste koji je odlučio Netanyahuovo tijelo uobličiti u svastiku koja sjedi na klupi s natpisom „Samo bijelci“, a pritom lijevom rukom udara člana manjinske skupine Druza. Pritom je natpis krajnje paradoksalan, budući da Židovi sami sebe rasno ne smatraju bijelcima.

Članak vezan za karikaturu odnosi se na nedavno usvojeni zakon kojim je Izrael službeno postao „isključivo židovska država“ u kojoj će sve manjine postati građani drugog reda.

Na norveški list obrušio se prvo izraelski ambasador u Norveškoj, rekavši kako je je to primjer „najuvredljivijeg mogućeg anti-semitskog prikaza.“ Unatoč tome što je zatražio uklanjanje prikaza iz članka, on je još dostupan na internetskim stranicama.

Po običaju, oglasio se i sveprisutni „dežurni policajac“ za anti-semitizam – ADL, čiji je predstavnik Jonathan Greenblat rekao „Norveška je članica Međunarodnog udruženja sjećanja na holokaust, čija definicija anti-semitizma uključuje uspoređivanje Izraelaca s nacistima.

Unatoč tome što su od norveškog lista tražili ispriku, Dagbladet zasad nije odgovorio na kritike.