Nova talijanska vlada ponovno krenula u uvoz ilegalnih imigranata

Norveški brod s 82 imigranta dobio je dopuštenje talijanskih vlasti da pristane u Lampedusi i iskrca svoj dragocjeni teret. Nakon što je godinu dana talijanska vlast na inicijativu tadašnjeg ministra unutarnjih poslova Mattea Salvinija odbijala dozvoliti daljnje masovno pristajanje taksi brodova koji bi dnevno dovozili po nekoliko stotina, pa čak i tisuća imigranata u tu zemlju, nova vlada u koju su ušli socijaldemokrati odlučila je nastaviti staru praksu.

[do_widget id=text-53]

Brod Ocean Viking, koji plovi pod norveškom zastavom, a kojim upravljaju organizacije Liječnici bez granica i SOS Mediterranee, dobio je dopuštenje da pristane u Lampedusi i iskrca 82 imigranta koji se nalaze na njemu.

Vlada premijera Contea, u koju su ušli socijaldemokrati, pozvala je na „humaniji“ pristup riješavanju problema imigracije.

Iz talijanske vlade poručili su da ova odluka nije znak da će se nastaviti stara praksa nekontroliranog priljeva imigranata, te su kazali kako očekuju da će zemlje članice preraspodijeliti imigrante koji stignu u Italiju.