Iako je tek u razvoju, nova vrsta AA baterija ima zanimljivu osobinu jer se puni bez korištenja kabela.

Standardne nepunjive baterije odavno više nisu poželjne pored punjivih, što zbog praktičnosti, što zbog štetnosti za okoliš. No, ideja o bežičnom punjenju baterija zaživjela je u novoj inovaciji.

Tvrtka koja se bavi bežičnim prijenosom energije Ossia, kreirala je bateriju zvanu Cota Forever Battery. Ova baterija gotovo je identična po obliku standardnim AA baterijama. Međutim, ove baterije mogu se puniti putem posebnog transmitera koji je nazvan jednostavno Cota transmitter.

Sve je zasnovano na međusobnoj razmjeni radiofrekventnog signala između transmitera i baterije koja sadrži posebni prijemnik za pretvorbu tog signala u energiju.

Vjeruje se kako će slična tehnologija uskoro zaživjeti i kod mobilnih telefona, od kojih neki već imaju mogućnost sličnog punjenja spajanjem na posebne uređaje. Razvoj baterija za takve uređaje u budućnosti bi trebao rezultirati upravo ovakvim mogućnostima punjenja.

Trenutni nedostatak svakako je trajanje punjenja, koje je i do četiri puta sporije u odnosu na punjenje putem kabla. No, inovatori vjeruju kako će uskoro ovakve baterije biti dijelom većine uređaja koje danas koristimo.