Policijska akademija u Berlinu suočila se s posve neočekivanim problemima nakon što se ispostavilo da veliki broj imigranata među novacima ne zna njemački jezik.

Šefica policijske akademije Tanja Knapp, izjavila je u ponedjeljak kako bi novaci trebali napustiti tečajeve engleskog jezika, nakon što se pokazalo da imaju „osnovne probleme kada je riječ o njemačkom … uključujući ispravno sricanje, punkciju i izradu pisanih tekstova,“ prenosi Deutsche Welle.

Naravno, ima smisla znati engleski jezik u glavnom gradu s mnogo turista,“ tvrdi Knapp. „Ali ako je traženi osnovni nivo njemačkog jezika prenizak, onda se treba fokusirati na njemački.

Potpuno neočekivani problem leži u činjenici da su mnogi novaci „stranog porijekla“, pri čemu je znakoviti fenomen da je „razina srednjoškolskog obrazovanja među novacima vrlo šarolika.

Prošle godine pokazalo se da mnogi imigrantski novaci arapskog porijekla imaju jako slabo znanje njemačkog jezika. Štoviše, jedan od policijskih instruktora nazvao ih je „neprijateljem u našim redovima.

Naime, imigranti su na satovima obuke prijetili nasiljem svojim njemačkim kolegama.