Nakon rekordnog broja ubojstava i pljački u Brazilu, ta zemlja pod vodstvom novoizabranog predsjednika oštro kreće u borbu protiv kriminala i bandi.

Policija će imati ovlasti ubiti naoružane kriminalce, a nekažnjavani građani smjeti će posjedovati i nositi vatreno oružje.

Novi brazilski predsjednik Jair Bolsonaro, javno je obećao da neće stati dok ne unaprijedi sigurnost brazilskih građana. Među ostalim stvarima, policajci i vojska koju pucaju i ubiju naoružane kriminalce, neće biti kažnjeni.

[do_widget id=text-53]

Također, više neće biti umanjenih kazni, a starosna dob za kaznenu odgovornost biti će snižena, najprije na 17, a potom i na 16 godina.

Bolsonaro je najavio olakšanje procedure za pribavljanje dozvole za nošenje oružje za sve nekažnjavane građane, kako bi mogli kupiti oružje za zaštitu sebe i svojih obitelji.

Oko 120 snajperista koji su dio brazilske vojske pojačati će policijske postrojbe u Rio de Janeiru, njihova glavna zadaća će biti eliminacija naoružanih kriminalaca.

Naoružane kriminalce nije briga za živote drugih, oni su spremni eliminirati svakog tko im stane na put. To je velik problem, ne samo u Rio de Janeiru, već u čitavoj zemlji“, kazao je novi guverner te savezne države Wilson Witzel.

S 55 posto glasova, Bolsonaro je izabran za novog predsjednika u listopadu. Otkako je došao na vlast Bolsonaro je u više navrata najavio oštru borbu s kriminalom, što je većina građana pozdravila.