Svi se sjećamo Hummera, ogromnih američkih terenaca koji porijeklo vuku iz američke vojske, a presudila im je gospodarska kriza, odnosno rast cijena goriva, s čime i potražnja za njima, jer jednostavno su previše trošili, čak višd od dvadeset litara na sto kilometara. General Motors je marku vozila Hummer kupio 1998. godine, a ukinuo ju je 2010. godine.

No izgleda da su u General Motorsu našli rješenje kako iskoristiti staru slavu i kultni status ovog terenca, a da bude prihvatljiv tržištu. Neki bi rekli da jednostavno treba osmisliti motor s normalnijom potrošnjom goriva, no umjesto toga u GM-u su se odlučili na električni pogon.

Krajem sljedeće godine, kad se pojavi na tržištu, Hummer će imati oko 1000 konjskih snaga s tri elektromotora, te oko 1000 Nm okretnog momenta.

Podržavat će brzo punjenje (350 kW), a procijenjena autonomija biti će oko 550 kilometara. Ubrzanje do 100 km/h trebalo bi trajati samo tri sekunde. Sva četiri kotača se zakreću, a u GM-u najavljuju izvrsne terenske sposobnosti.

Prva verzija vozila biti će dostupna za 112.595 dolara i prodavat će se godinu dana, nakon čega dolaze jeftiniji modeli, gdje će osnovna verzija s pogonom na stražnje kotače koštati 79.995 dolara.