Čini se da transvestiti i transeksualci više nisu u điru, stigla nam je još jedna trans-novotarija – transrasne osobe, odnosno pojedinci koji misle da zapravo pripadaju drugoj rasi, a ne onoj kojoj genetski i fizički pripadaju.

USA Today Network objavio je članak o muškarcu, bijelcu imenom Adam, koji vjeruje da je on zapravo Filipinac i sebe naziva „Ja Du“, a vozi filipinsko vozilo „Tuk Tuk“.

[do_widget id=text-53]

Članak tako navodi: „Ja Du je dio male, ali rastuće skupine ljudi koja sebe naziva transrasnim osobama. Termin se nekoć koristio za osobe jedne rase koje su posvajale djecu druge rase, no danas se taj naziv koristi za osobe koje su se rodile u određenoj rasi, a identificiraju se kao pripadnici druge rase.

No Adam, ili Ja Du, kako sam sebe zove, nije samo transrasna osoba, on je i transrodna osoba, te razmišlja od promjeni spola. Adam još nije rekao svojoj obitelji da je on zapravo Ja Du, i da je Filipinac, zbog straha da će mu se smijati na ideju o promjeni etniciteta.

I vrlo vjerojatno će se mnogi nasmijati dok budu čitali ovaj članak, no realno gledajući, ako netko smatra da može promijeniti spol, zašto ne bi promijenio i rasu? U oba slučaja ne može promjeniti svoj DNK niti genetski ustroj, već samo vlastitu percepciju sebe. Tko zna, sve je moguće, za godinu dana se možda bude deklarirao kao frižider ili televizor.

IZVORUSA Today