Novi trend koji ženama daje osjećaj moći – sjedenje s raširenim nogama (FOTO)

Foto: Instagram

Jeste li čuli za „manspreading“? To je navodno poza kad muškarci sjede raširenih nogu i tako „zauzimaju prostor“ ženama i ostalim „potlačenim skupinama“. No, izgleda da su žene odlučile uzvratiti istom mjerom.

i’ll remember you in the blue skies🤞🏼

A post shared by Bella Hadid (@bellahadid) on

Prošli su dani kada se od žena očekivalo da sjede s prekriženim nogama u „damskoj pozi“, dok su muškarci mogli sjediti kako ih je volja.

i’m just living

A post shared by Kaia (@kaiagerber) on

Danas žene preuzimaju inicijativu, i one od sada mogu sjediti raširenih nogu pred kamerama (istina je da su to neke radile i prije, ali te fotografije su obične završavale na duplericama raznih časopisa za odrasle). Novi trend postao je hit na Instagramu.

Dressed in the shades of my ______? Hats in pale pink and brown dropping today \*/

A post shared by Shan Boodram (@shanboody) on

Ovu inicijativu započele su djevojke koje su  modeli i Instagram ličnosti kao primjerice Bella Hadid, Nadia Lee Cohen i Kaia Gerber, te su odlučile stati ispred kamere i fotografirati se u glamuroznim pozama s raširenim nogama.

Ova poza navodno „daje ženama osjećaj moći jer uklanja tradiciju sjedenja sa skupljenim nogama“, navodi The Sun.

lemon colored vans

A post shared by Hailey Baldwin (@haileybaldwin) on

Model Hailey Baldwin, posvuduša Kylie Jenner i pjevačica Jennifer Lopez priključile su se trendu, a usljedile su navodno i tisuće drugih žena koje su odlučile podijeliti sa svijetom svoje fotografije raširenih nogu.

Sigurni smo da će velika većina muškaraca, a i drugih žena, ubuduće više cijeniti dame koje ponosno prezentiraju svoje međunožje. Jer, što bi uopće moglo poći krivo?

Back at it tonight!! Giving you #ALLIHAVE #VEGAS

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on